Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΑΡΙΣΤΟΥΧΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ 2015-2016

Την Μ. Τετάρτη πραγματοποιήθηκε στην ΛΑΦ Καβάλας η βράβευση των αριστούχων μαθητών Β και Γ Λυκείου.
Στην τελετή παραβρέθηκε ο Στρατηγός Δκτης της ΧΧΤΘ Μ Υπτγος κ. Σταματιάδης Γεώργιος , ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Μαρκόπουλος Θεόδωρος , ο Πρόεδρος και το Τ.Σ της ΕΑΑΣ Παράρτημα Καβάλας και οι γονείς και συγγενείς των παιδίων:

Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

Παραθερισμός στο ΚΑΑΥ Νέας Περάμου 2016

Μετά την Μετά την εκδοθείσα διαταγή της ΧΧΤΘ Μεραρχίας, αιτήσεις παραθερισμού στα ΚΑΑΥ Ν. Περάμου να υποβάλλονται μόνο στο γραφείο της ΕΑΑΣ/Παράρτημα Καβαλάς μέχρι τις 27 Απριλίου 2016.
Πέραν της παραπάνω ημερομηνίας δεν θα γίνονται δέκτες αιτήσεις.
Έντυπα αιτήσεων θα υπάρχουν στο γραφείο της ΕΑΑΣ και στη ΛΑΦ καβαλάς καθώς και σε ηλεκτρονική μορφή στην ιστοσελίδα του παραρτήματος.
ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
ΑΙΤΗΣΕΙΣ

Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

Πορεία διαμαρτυρίας στην Θεσσαλονίκη

Στις 15-4-2016 πραγματοποιήθηκε Πορεία διαμαρτυρίας στην Θεσσαλονίκη. Η πορεία είχε μεγάλη επιτυχία και χαιρέτησαν οι πρόεδροι και των τριτών ενώσεων Στράτου Ναυτικού και Αεροπορίας καθώς και ο πρόεδρος των Αποστράτων Αστυνομικών. Επίσης χαιρέτησε ο επίτιμος Αρχηγός Γ.Ε.Σ κ. Μανωλάς  Χρήστος. Ακολούθησε πορεία από το άγαλμα του Βενιζέλου στο υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης όπου και παραδόθηκε το κείμενο διαμαρτυρίας.Το παράρτημα μας συμμετείχε με πλήθος μελών.

Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στην Θεσσαλονίκη

Η ΕΑΑΣ , από κοινού με τις αντίστοιχες Ενώσεις Ναυτικού και Αεροπορίας , διοργανώνουν Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στην Θεσσαλονίκη , την Παράσκευή 15 Απρ 2016 , για την άσχημη οικονομική κατάσταση που έχουν περιέλθει οι απόστρατοι.
Χρηματοδοτείται μερικώς η μεταφορά με μισθωμένο λεωφορείο.
Δηλώσεις μέχρι 14 10:00 Απρ 2016 στην  ΛΑΦ Καβάλας.
Αναχώρηση από την ΛΑΦ Καβάλας Παρασκευή 08:00

Τρίτη 12 Απριλίου 2016

2o XANTHI OLD CITY TRAIL

Την Κυριακή 10-4-2016 πραγματοποιήθηκε στην Ξάνθη ο 2oς XANTHI OLD CITY TRAIL αγώνας 14,300μ όπου συμμετείχε με επιτυχία το μέλος της του Παραρτήματός μας Λγος εα Κουβαλάκης Διαμαντής ο οποίος τερμάτισε 56os από 316 αθλητές και 5ος στην κατηγορία 50+.  
Συγχαρητήρια Διαμαντή !!!



Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

Προσκυνηματική εκδρομή στον ΕΧΙΝΟ

Την Κυριακή 10-4-2016 η ΕΑΑΣ/Παράρτημα Καβάλας πραγματοποίησε προσκυνηματική εκδρομή στον ΕΧΙΝΟ και συμμετείχε στον εορτασμό της Μάχης των Οχυρών στο ομώνυμο οχυρό.  

Η τελετή πραγματοποιήθηκε σε συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα και παρέστησαν : ο Μητροπολίτης Ξάνθης κκ Παντελεήμων , ο οποίος χοροστάτησε στην Θεία λειτουργία και στην επιμνημόσυνη δέηση , ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης ο Υπδκτής του Δ΄ΣΣ , οι Δήμαρχοι Ξάνθης και Μύκης , εκπρόσωποι αρχών και φορέων , οι

Επίσκεψη στο Στρατηγό Δκτή ΧΧΤΘΜ

Την Παρασκευή 8 Απρ 2016 το Τοπικό Συμβούλιο ΕΑΑΣ Παράρτηματα Καβάλας  πραγματοποίησε εθιμοτυπική επίσκεψη στο Στρατηγείο της ΧΧΤΘΜ , συνεχάρει τον νέο Δκτη της ΧΧΤΘΜ  Υπτγο κ. Σταματιάδη Γεώργιο για την επάξια προαγωγή του και την ανάληψη της Δκσεως της ΧΧ ΤΘΜ και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στην δύσκολη αποστολή του.
Έγινε συζήτηση επι θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος σε άριστο κλίμα , όπου βεβαιώθηκαν οι άριστες σχέσεις των  εν ενεργεία και εν αποστρατεία Αξκών και ο Στρατηγός Δκτής Υπτγος Σταματιάδης Γεώργιος επέδωσε στον πρόεδρο του Παραρτήματος Ταξχο εα Τζατζάρη Θεόδωρο αναμνηστικό της ιστορίας της ΧΧ ΤΘΜ.


Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΟΧΥΡΩΝ ΚΑΙ ΤΙ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ

Του Ανχη (Ο) εα Παπαβέργου Ευάγγελου
6 Απριλίου σήμερα . Επέτειος της εισβολής των Γερμανών στην Ελλάδα και της μάχης των Οχυρών , μιας πραγματικής εποποιίας . Οι Ελληνικές δυνάμεις , παρά την συντριπτική υπεροχή του εχθρού , κατώρθωσαν να αποκρούσουν με επιτυχία όλες σχεδόν τις γερμανικές επιθέσεις και παρά τη μικρή του διάρκεια ο αγώνας τους μπορεί να χαρακτηρισθεί ως παράδειγμα θάρρους και αυτοθυσίας , μία από τις λαμπρότερες σελίδες της ιστορίας μας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΣΤΟ ΟΧΥΡΟ «ΕΧΙΝΟΣ»


1.    Αναχώρηση από ΛΑΦΚ.

07:45
2.    Άφιξη στο χωριό ΕΧΙΝΟΣ

09:30 περίπου
3.    Παρακολούθηση Δοξολογίας στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου όπου θα χοροστατήσει και  ο Μητροπολίτης Ξάνθης.

09:30 – 11:00
4.    Τελετή στο Ηρώο χωρίο Εχίνος (Επιμνημόσυνη Δέηση – Ομιλία – Κατάθεση Στεφάνως)

11:00 – 12:30
5.    Μεταφορά – Ξενάγηση στα Οχηρά

12:40 – 13:00
6.    Αναχώριση για Σταυρούπολη

13:00
7.    Γεύμα στη Σταυρούπολη


8.    Στάση στην Ξάνθη για καφέ


9.    ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΚΑΒΑΛΑ