Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ 1912-1913

Σας ενημερώνουμε ότι την Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014 και ώρα 19:00 στην ΛΑΦ Καβάλας θα πραγματοποιηθεί ομιλία με θέμα "Συνοπτική εξιστόρηση των κυριοτέρων μαχών των Βαλκανικών Πολέμων 1912-1913 και οι διπλωματικοί χειρισμοί . Ομιλητής θα είναι ο Ανγος εα Ιωάννης Φωτιάδης.

Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Ψυχαγωγικές βραδιές τύπου ΄΄ταβέρνας’’ στα ΚΑΑΥ Ν. Περάμου

Σας γνωρίζουμε ότι κατά την διάρκεια της θερινής λειτουργείας των ΚΑΑΥ της Ν. Περάμου έχουν προγραμματισθεί να πραγματοποιηθούν ψυχαγωγικές βραδιές τύπου ΄΄ταβέρνας’’ όπως παρακάτω:

α. 14 Ιουν. 2014

β. 21 Ιουν. 2014

γ. 5 Ιουλ.2014

δ. 12 Ιουλ. 2014

ε. 26 Ιουλ. 2014

στ. 9 Αυγ. 2014

ζ. 16 Αυγ. 2014

η. 30 Αυγ. 2014

θ. 13 Σεπ. 2014

ι. 20 Σεπ. 2014

Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Δημοτικές Εκλογές 2014

     Ο Πρόεδρος της ΕΑΑΣ Καβάλας Ταξχος εα κ. Τζατζάρης Θεόδωρος και το μέλος Ταξχος εα κ. Μαυρίδης Νικόλαος εξελέγησαν δημοτικοί σύμβουλοι στην Καβάλα με τον συνδυασμό "Ανάσα για τον Δήμο" με την νέα Δήμαρχο της πόλης κ. Τσανάκα Δήμητρα που είναι και η πρώτη γυναίκα Δήμαρχος στην Πόλη μας.
    Τα μέλη της ΕΑΑΣ παρ-τημα Καβάλας συν χαίρουν και εύχονται καλή επιτυχία στο έργο τους για το καλό της Καβάλας.

Πανελλαδικές Εξετάσεις Ετους 2014

        Ο Πρόεδρος και το ΔΣ του Παρ-ματος ΕΑΑΣ ΚΑΒΑΛΑΣ, με αφορμή την έναρξη των Πανελλαδικών εξετάσεων που είναι μια... σημαντική δοκιμασία τόσο για  τους μαθητές όσο και για τους γονείς, που ζουν τις ημέρες αυτές την αγωνία σας και την προσπάθεια σας,  ευχόμαστε τα καλύτερα αποτελέσματα σε όλους εσάς, αλλά και στον καθένα ατομικά.
      Είναι μια δοκιμασία στο ξεκίνημα της πορείας σας και της αναζήτησης για ένα καλύτερο αύριο, μια μάχη στον αδιάλειπτο αγώνα για την επιτυχία στη ζωή.
   Συμμεριζόμαστε την αγωνία σας και σας συνιστούμε ηρεμία, θάρρος και αισιοδοξία για να κερδίσετε την μάχη που δίνετε και οι γονείς σας, που στέκονται δίπλα σας να είναι υπομονετικοί και αρωγοί.
      Σας ευχόμαστε ολόψυχα ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!

Τρίτη 20 Μαΐου 2014

Διορισμός Τοπικών Συμβουλίων Παραρτημάτων Ε.Α.Α.Σ.

   Σας ενημερώνουμε ότι όσοι εκ των κ. συναδέλφων επιθυμούν να διοριστούν μέλη του διοικητικού συμβουλίου του παραρτήματος Καβάλας να επισκεφτούν την ιστοσελίδα της ΕΑΑΣ για περισσότερες πληροφορίες.
     Αυτοί που επιθυμούν να συμμετάσχουν υποχρεούνται να ενημερώσουν το Δ.Σ. του παραρτήματος μέχρι 16 Ιουνίου 2014.

Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

ΕΑΛΩ Η ΠΟΛΙΣ (ΕΠΕΤΕΙΑΚΟ)

      29 Μαϊου 1453 – 29 Μαϊου 2014. Πέρασαν 561 χρόνια από την αποφράδα εκείνη μέρα που η άλωση της πόλης συγκλόνιζε τον κόσμο. Ο Βυζαντινός Πολιτισμός σαρώθηκε μέσα σε λίγες ώρες , η τεράστια και ένδοξη κληρονομιά στα γράμματα και στις τέχνες σκορπίστηκε στα πέρατα της γης. Τα μνημεία και οι ναοί που δέσποζαν περήφανα στη  πρωτεύουσα της Αυτοκρατορίας χάθηκαν για πάντα μέσα στους σωρούς των χιλιάδων νεκρών.
      Για τους Έλληνες η πτώση της Κωνσταντινούπολης ήταν το γεγονός που έμεινε ανεξίτηλα χαραγμένο στη μνήμη τους , ήταν το γεγονός που τους σημάδεψε και γέννησε μέσα τους την Μεγάλη Ιδέα. Στο κείμενο που επισυνάπτεται (Θρήνος του Κριτόβουλου – Ιστορικού σύγχρονου της αλώσεως ) αποτυπώνονται, με τρόπο συγκλονιστικό , τα συναισθήματα και οι σκέψεις που προκάλεσε η πτώση της Βασιλίδος των Πόλεων.
      Η γενναιότητα που επέδειξαν ο τελευταίος αυτοκράτορας Κωνσταντίνος ΙΑ΄ Παλαιολόγος αλλά και όλος ο λαός της Κων/πολης δεν μπορούν να αφήσουν κανένα ασυγκίνητο .Παρά  την αδιαμφισβήτητη υπεροχή των πολιορκητών οι κάτοικοι της Πόλεως δε δίστασαν  να πολεμήσουν μέχρι τέλους για του Χρηστού τη Πίστη την Αγία , τον Αυτοκράτορα ,την Πατρίδα και τις οικογένειες τους.
      Σαν ένα ελάχιστο μνημόσυνο, στο Μαρμαρωμένο Βασιλιά και σ’ όλους αυτούς   που έπεσαν ηρωικά στα θεοφύλακτα τείχη της Βασιλεύουσας , παραθέτουμε το μικρό μυθιστόρημα του Μ. Τζοράλ «Η τελευταία ημέρα της Βασίλισσας» , (Ιστορίες μιας χαμένης εποχής- Εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ ).
      Ο συγγραφέας με λιτό και γλαφυρό τρόπο αναπαράγει τα γεγονότα της αλώσεως επιτυγχάνοντας παράλληλα να μας μεταφέρει την ένταση και την αγωνία των μαχητών κατά την διάρκεια των συγκλονιστικών εκείνων στιγμών.
      Ας κλείσουμε λοιπόν τα μάτια , ας αφήσουμε για λίγο πίσω μας τα μνημόνια και τις εκλογές και ας αφεθούμε για λίγο να ζήσουμε μαζί με τον Θεοδοσιο , τον ήρωα του μυθιστορήματός μας το τέλος μιας μεγαλειώδους εποχής , που διεδραμάτισε  πρωτεύοντα ρόλο στον εκπολιτισμό όχι μόνο της Ευρώπης αλλά και ολόκληρου του κόσμου.   
Το μυθιστόρημα του Μ. Τζοράλ «Η τελευταία ημέρα της Βασίλισσας»

                                                                           Παπαβέργος Ευάγγελος
                                                                                  Ανχης (Ο)ε.α.

Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Παγγαίο trail run 2014

         Την Κυριακή 11-5-2014 διεξήχθη ο αγώνας "Παγγαίο trail run 2014" στον οποίον συμμετείχαν τα μέλη του παραρτήματός ΕΑΑΣ Καβάλας ο Τχής (εα) Παμούκης Νικόλαος και ο Λγός (εα) Κουβαλάκης Διαμαντής.
          Ο αγώνας είχε εκκίνηση και τερματισμό το χωριό Αυλή, που βρίσκεται στους πρόποδες του Παγγαίου στα 150 μέτρα υψόμετρο. Η διαδρομή είναι ορεινός δρόμος 27 περίπου χιλιομέτρων από τα οποία τα 21 χιλ. είναι σε μονοπάτια και τα 6 χιλ. σε δασικούς δρόμους με λίγα μέτρα άσφαλτο.
          Οι δύο συνάδελφοί μας τα κατάφεραν παρά τον μεγάλο βαθμό δυσκολίας της διαδρομής και τερμάτισαν με πολύ ικανοποιητικούς χρόνους αν και σε αυτούς τους αγώνες επιτυχία είναι ο τερματισμός. Σχεδόν όλη η διαδρομή είναι ανάβαση!!!
            Συγχαρητήρια Νίκο και Διαμαντή για άλλη μια φάρα μας κάνατε υπερήφανους. 

 Λγός (εα) Κουβαλάκης Διαμαντής.
Τχής (εα) Παμούκης Νικόλαος

Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

"Στα βήματα του Αποστόλου Παύλου"

Την Κυριακή 4 Μαΐου διεξήχθη ο αγώνας 20 χιλ. με την ονομασία "Στα βήματα του Αποστόλου Παύλου" και με τερματισμό στο Βαπτιστήριο Άγιας  Λυδίας.
Στον αγώνα αυτό έλαβαν μέρος τα μέλη μας ο Τχής εα Παμούκης Νικόλαος και ο Λγός εα Κουβαλάκης Διαμαντής οι οποίοι τερματίσαν με επιτυχία.
Μπράβο !!!! στους αγαπητούς συναδέλφους μας που πάντα μας βγάζουν ασπροπρόσωπους!!!!
 Με το μαύρο καπέλο είναι  ο Λγός εα Κουβαλάκης Διαμαντής
  Με το Μπλέ είναι οΤχής εα Παμούκης Νικόλαος

Τρίτη 6 Μαΐου 2014

''Η Ιστορία Επαναλαμβάνεται;"

Την Δευτέρα 5/5/2014 η ΕΑΑΣ Παρ/μα Καβάλας διοργάνωσε στη ΛΑΦ Καβάλας εκδήλωση,ομιλία υπό τον τίτλο ''Η Ιστορία Επαναλαμβάνεται ;",με ομιλητή το μέλος του ΔΣ του παρ-ματος μας,Ανχη(ο) Παπαβέργο Ευάγγελο. 
Επρόκειτο για μια συγκριτική θεώρηση των οικονομικών κρίσεων-πτωχεύσεων του 1893 και του 1932 μη την παρούσα οικονομική κρίση.
Παρευρέθησαν ο Μητροπολίτης Φιλλίπων-Νεαπόλεως κ Θάσου κκ Προκόπιος,ο Δκτης της ΧΧΤ/ΘΜ,κος Θωμαϊδης Δημήτριος, ο Περ.σύμβουλος ΑΜΘ κος Παπακωσμάς Κων,οι Πρόεδροι του ΣΕΑΝ κ ΣΑΣΑ Καβάλας,φίλοι και μέλη του Παρ/τος.
Με το πέρας της εκδήλωσης άπαντες προέβησαν σε ιδιαιτέρως επαινετικά σχόλια τόσο για την οργάνωση, της εκδήλωσης όσο και για την επιστημονική τεκμηρίωση της ομιλίας. 
Ο ΑΝΧΗΣ (Ο) ΠΑΠΑΒΕΡΓΟΣ ΕΥΑΓ.
ΔΙΑΛΕΞΗ Α' ΜΕΡΟΣ ΔΙΑΛΕΞΗ Β' ΜΕΡΟΣ
ΚΟΙΝΟ ΕΠΙΣΗΜΟΙ