Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Χωριστά για κάθε σύνταξη η Εισφορά Αλληλεγγύης

----Ανάσα σε συνταξιούχους, που είχαν έρθει αντιμέτωποι με δραστικές μειώσεις των συντάξεών τους εξαιτίας του τρόπου υπολογισμού της παρακράτησης για την Εισφορά Αλληλεγγύης, δίνει τροπολογία που κατατέθηκε χθες στη Βουλή.
----Με τις ισχύουσες διατάξεις το ποσό της παρακράτησης υπέρ της Εισφοράς Αλληλεγγύης υπολογιζόταν αθροιστικά επί του συνόλου των συντάξεων που χορηγούνταν, με αποτέλεσμα να οδηγεί σε μεγαλύτερες μειώσεις του τελικού ποσού που εισέπρατταν οι συνταξιούχοι.
----Σημειώνεται ότι το ποσοστό της παρακράτησης κυμαίνεται από 3% για συντάξεις από 1.400 έως 1.700 ευρώ και φθάνει κλιμακωτά έως και το 10% για συντάξεις από 3.500 ευρώ και άνω.
----Σύμφωνα με την τροπολογία, ο υπολογισμός θα γίνεται πλέον ξεχωριστά επί του ποσού κάθε σύνταξης. Η ρύθμιση αυτή θα έχει μάλιστα και αναδρομική ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2013, οπότε αναμένεται να προβλεφθεί επιστροφή ή συμψηφισμός για την επιπλέον παρακράτηση που έγινε έως σήμερα.
-----Ειδική ρύθμιση προωθείται με την τροπολογία και για όσους λαμβάνουν συντάξεις λόγω θανάτου. Στις περιπτώσεις αυτές θα γίνεται χωριστά η παρακράτηση για την Εισφορά Αλληλεγγύης στο ποσό που καταβάλλεται σε κάθε έναν από τους δικαιούχους.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου